ثبت تغییرات شرکت | صورت جلسه ثبت تغییرات - ثبت تغییرات به صورت اینترنتی

ثبت تغییرات شرکت میتواند به علل متنوع انجام شود که این دلایل در اقلب موارد در مورد موضوعات معمول و تغییرات به منظور بهتر شدن عمل کرد شرکت است البته گاهی اوقات هم به علت مشکلات ناخواسته از قبیل از بین رفتن بخش قابل توجهی از سرمایه شرکت نیاز به ثبت تغییرات پیش میاید که به واسطه موارد قانونی برای شرکت الزامی است . در ادامه به مواردی که شرکت ملزم به ثبت تغییرات آن است اشاره خواهیم کرد .
معمولاً این پرسش پیش میاید که چرا تغییرات نسبتاً کوچک و یا درون شرکتی حتمی باید ثبت شود؟ ما در ثبت یکتا مفتخر خواهیم بود که بتوانیم به این سؤال و دیگر پرسشهای شما جواب دهیم.
شاید این تغییرات از دید ما چندان بزرگ و حساس شمرده نشود ولی نباید فراموش کرد که هر تغییر کوچک میتواند توسط دیگران مورد سوءاستفاده قرار گیرد. به عنوان مثال شما شرایط خواستی برای سهام داران پیش بینی میکنید ولی آن را ثبت نمیکنید حال اگر یکی از افراد ذینفع مقررات جدید را نپذیرد یا خلاف آن عمل کند امکان پیگیری آن برای شرکت از راه قانونی امکان پذیر نیست و حتی در موارد حادتر فرد مورد نظر میتواند به واسطه متضرر شدن از شرکت به عنوان عدم اطلاع رسانی شکایت کند. پس نباید از اهمیت ثبت تغییرات غافل شوید.
ممکن است هر کدام از مواد ثبت تغییرات برای شما کمی گنگ باشد، به همین منظور ابتدا توضیحی درباره مدارک لازم جهت ثبت شرکت ها ارائه می دهیم .
مدارک لازم جهت ثبت شرکت عبارت است از:
1-دو نسخه اظهارنامه تکمیل شده
2-دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
3-تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نامهای پیشنهادی و همچنین فیش واریزی
4-اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه تعهدی (حداقل 35% سرمایه) همراه با فیش واریزی
5-اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد
6-تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت سهامداران، مدیران و بازرسان
7-اصل گواهی عدم سوءپیشینه جهت اعضاء هیئت مدیره، مدیرعامل و بازرسان
8-دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین
9-دو نسخه صورتجلسه هیئت مدیره تکمیل شده
10-اصل وکالتنامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.
اگر به هر دلیلی در انجام فعالیتهای شرکت پس از ثبت آن تغییراتی صورت گیرد باید به مراجع ذیصلاح اطلاع داده شود که میتوان به صورت حضوری یا با استفاده از تار نامه سازمان ثبت شرکتها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir انجام شود.
ثبت تغییرات ذیل در شرکت ها الزامی است:
بنا به ماده 200 ق.ت ثبت تغییرات ذیل در شرکتها الزامی است:
الف-تغییر اساسنامه
ب-تمدید مدت شرکت، زاید بر مدت مقرر
ح-انحلال شرکت، حتی در مواردی که انحلال به واسطهی انقضای مدت شرکت صورت گیرد.
د-تعیین کیفیت تفریق حساب یا تبدیل شرکا یا خروج بعضی از آنها از شرکت
ه-تغییر اسم شرکت
و-در هر تقسیم راجع به مورد معین مادهی 58 ق.ت در مادهی نهم نظامنامه قانون تجارت، علاوه بر موارد بالا، تغییر مدیر یا مدیران شرکت هم افزوده شده است.
انواع دیگر موارد ثبت تغییرات شرکت
تغییر در میزان سرمایه شرکت که هم می تواند شامل افزایش سرمایه شرکت و هم کاهش سرمایه شرکت باشد.
تغییر در موضوع فعالیت شرکت
تغییر در قالب ثبت شرکت: به عنوان مثال شرکت را در قالب مسئولیت محدود ثبت کرده اید و پس از مدتی به دلیل محدودیت هایی که این قالب ثبتی دارد می خواهید آن را به شرکت سهامی خاص و یا هر چیز دیگری تغییر دهید.
تغییر در مدت زمان فعالیت شرکت و یا تمدید آن یعنی زمانی که اعتبار مجوز شرکت در حال اتمام است به تمدید آن باید بپردازید و یا اینکه می خواهید شرکت را منحل کنید و زمان اعتبار آن را کاهش دهید.
تغییر در اعضای هیئت مدیره
مدارک لازم جهت ثبت تغییرات شرکت
برای ایجاد ثبت تغییرات شرکت ابتدا باید تمامی اعضا با تغییرات موافقت داشته باشند تا بتوان برای ثبت تغییرات اقدام نمود.
این مدارک عبارتاند از:
ارائه صورت جلسه تغییرات شرکت و تنظیم صورت جلسات
ارائه مدارک شناسایی برای سهامداران و شرکا
ارائه اسناد شرکت
کپی برابر اصل مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره
کپی روزنامه رسمی به همراه تغییرات موجود در آن
حضور تمامی شرکا در صورت انحلال شرکت
پرداخت هزینه روزنامه رسمی
چند راه برای ثبت تغییرات وجود دارد:
1 - ثبت تغییرات شرکت از طریق هیئت مدیره
با توجه به قانون کسانی که سهام برای شرکت ارائه میدهند را هیئت مدیره گویند. رئیس هیئت مدیره از طریق سهامداران با تصمیم و رضایت خودشان حداقل به مدت دوسال انتخاب میشود. هیئت مدیره وظیفه دارد که یک نفر رئیس و یک نفر نایب رئیس انتخاب کند.
2 - ثبت تغییرات شرکت از طریق تشکیل مجمع عمومی عادی
در انواع تصمیماتی که برای ثبت تغییرات شرکتها وجود دارد، کاربرد مجمع عمومی عادی در مقایسه با مجامع عمومی دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است که این مجمع عمومی طبق اساسنامه سالیانه یکبار تشکیل میشود و زمان برگزاری آن حتماً باید در اساسنامه به دلیل حضور یافتن سهامداران قید شود.
در واقع منظور از مجمع عمومی عادی شرکت این میباشد که تصمیمات کلی که توسط مدیران گرفته میشود و روش انجام امور به اطلاع و تصویب شرکا رسد باید مجمع عمومی عادی تشکیل شود در این مجمع سهامداران فرصت این را به دست میآورند تا نظرات خود را اعلام کنند.
3 - ثبت تغییرات شرکت از طریق تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده
هنگام تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده باید دارندگان بیش از نصف سهامی که دارای حق رأی میباشند در جلسه حاضر شوند و بیشتر در این جلسه به موضوعاتی همچون کاهش و افزایش سرمایه شرکت، تغییرات در اساسنامه و انحلال شرکت میپردازند زمانی با این تغییرات موافقت خواهد شد که اکثریت دو سوم آراء نظری یکسان داشته باشند.
بعضی از تغییرات شرکت در صلاحیت مجمع عمومی فوقالعاده و بعضی از تغییرات در صلاحیت مجمع عمومی عادی میباشد.بهطور کلی تغییر کلیه مواردی که در اساسنامه وجود دارد در صلاحیت مجمع فوقالعاده است. برای به ثبت رساندن تغییرات شرکت نیاز به تنظیم صورتجلسه است که ذیل آن میبایست به امضای اعضای شرکت رسیده باشد.شرکتهایی که با مجوز به ثبت رسیدهاند برای تغییرات شرکت خود باید از نهادهای مختلف گروهی مجوز گرفته و صورتجلسه تغییرات را هم که به تأیید مجوز درآمده همراه با اصل مدارک و مجوز به اداره ثبت شرکتها تقدیم نمایند.
چنانچه شرکتی قصد داشته باشد بهطور همزمان چند تغییر در شرکت ایجاد کند مثلاً تغییر آدرس، تغییر در سهام و... باید برای هر یک به طور جداگانه صورتجلسه تنظیم کند و برای هر کدام از آنها بهطور مجزا پذیرش بگیرد و اگر صورتجلسه ای بدون پذیرش اینترنتی همراه با صورتجلساتی که در سامانه پذیرش شدهاند ارجاع شود صورتجلسه نیز رد میشود. صورتجلسات باید متناسب با نوع شرکت انتخاب شود. متن صورتجلسه تایپ شده در سامانه عیناً باید با متن صورتجلسه ای که به اداره ثبت شرکتها داده شده مطابق باشد.
مراحل ثبت تغییرات شرکت در سایت اداره ثبت شرکتها
همان طور که قبلاً بیان شد اگر تمایل به استفاده از سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکتها را داشته باشید میتوانید به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنید. برای سهولت در انجام این کار مراحل آن را در ذیل به اختصار بیان کردهایم.
باید فرم مربوطه را در سامانه تکمیل نمایید که شامل موارد زیر است
_ ورود به سامانهی تنظیم صورتجلسات.
_ انتخاب استان و واحد ثبتی.
_ پر نمودن اطلاعات شرکت.
_ وارد کردن شناسهی ملی شرکت.
_ وارد نمودن شماره ثبت در صورت نداشتن شناسه ملی (شماره ثبت در صورتجلسه تأسیس و اساسنامه شرکت).
_ انتخاب نوع شرکت (سهامی خاص، با مسئولیت محدود و.... )
_ تعیین نوع صورتجلسه (مجمع عمومی عادی، فوقالعاده و...).
_ تعیین تعداد اعضای حاضر در جلسه.
_ وارد نمودن مشخصات کامل (نام و نام خانوادگی، شماره ملی و...)
_ مشخص نمودن سمت متقاضی.
_ معلوم نمودن تاریخ برگزاری جلسه، ساعت شروع و پایان جلسه.
_ دریافت شماره دسترسی 19 رقمی در قسمت پذیرش موقت.
_ مشخص نمودن نام و نام خانوادگی و سمت اعضاء امضا کننده ی دفتر.
_ وارد کردن تصمیمات اتخاذ شده در جلسه از فهرست نوع تصمیم.
_ انتخاب و وارد نمودن نام درخواستی و ثبت نام (پیشنهاد پنج نام)
_ مشخص نمودن اعضای حاضر در جلسه و عنوان سمت آنها در جلسه (نوع شخص، نام شخص، مشخصات شناسایی، تابعیت)
_ وارد کردن شماره ملی در صورت ایرانی بودن و شماره گذرنامه در صورت غیر ایرانی بودن.
_ وارد کردن سمت در شرکت.
_ مشخص کردن ارتباط اشخاص در جلسه.(نماینده و یا وکیل بودن)
_ تأیید مدارک مورد نیاز بنا به تصمیمات انتخاب شده در جلسه و نوع صورتجلسه توسط متقاضی.
_ تایپ متن صورتجلسه (استفاده از دریافت متن پیشنهادی رایانه)
_تأییدیه پذیرش جهت ارسال صورتجلسه مکانیزه به ثبت شرکتها
ثبت تغییرات شرکت چه قدر طول میکشد؟
مدت زمان ثبت تغییرات در حالت معمولی و پروسه عادی به مدت ۱۰ روز کاری به طول میانجامد، هزینه ثبت تغییرات بسته به تعداد صورت جلسات برای شرکتهای مختلف متغیر است و بسته به نوع تغییراتی که میخواهد اعمال شود و بسته به نوع شرکت متغیر است. همچنین به محتوا و مواردی که در روزنامه رسمی منتشر شده نیز بستگی دارد.
همانطور که در بالا گفته شد برای ثبت تغییرات شرکت میتوانید به آدرس سایت اداره مراجعه کرده و تغییرات شرکت خود را ثبت کنید. آدرس سایت http://irsherkat.ssaa.ir میباشد. اما باید این موضوع را در نظر بگیرید که ثبت تغییرات در سایت و پیگیری شخصی آن پروسهای با مدت زمان طولانی خواهد شد میتوانید برای سرعت بخشیدن به این به امر به شرکتهای ثبتی مراجعه کنید زیرا اقدام از طریق شرکت ثبتی سرعت انجام و رسیدگی به پرونده را بسیار سریعتر میکند.
توصیه ما به شما استفاده از وکلای مجرب ما در این زمینه است و همچنین در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و یا مشاوره رایگان در تمامی موارد مورد نیاز دیگر مانند ثبت شرکت ، ثبت برند ، رتبه بندی و ... میتوانید با ما در ثبت یکتا تماس حاصل فرمایید. مشاورین و وکلای مجرب ما مشتاقانه منتظر شما هستند.
ثبت برند، ثبت شرکت ، رتبه بندی و اخذ گرید در تهران 54071-021 | 09127152571 | 09126010223
برچسب ها : ثبت شرکت ثبت تغییرات شرکت ثبت یکتا
عجم
1398-07-15 13:53
سلام اگر من ثبت تغییرات شرکتم رو به شما بسپارم چند بار نیاز به حضور در دفتر شما دارم؟